+32 (0) 16 32 12 13
Sign up now

Piekolie is een denkfout

May 28, 2017

Peak oil is error of thought (in Dutch)

Eos, June 2014

Sinds geoloog Marion King Hubbert in de jaren 1950 het begrip piekolie lanceerde, lijkt het naderende einde van goedkope grondstoffen een zekerheid. Naast de oliepiek zouden ook de koperpiek, goudpiek en fosforpiek weldra realiteit zijn. Toch lijkt het erop dat de grondstofvoorraden niet pieken, maar in plaats daarvan een plateau bereiken.
Download

Welcome to SOLVOMET

SOLVOMET is KU Leuven’s Centre for Solvometallurgy. SOLVOMET’s mission is to support its industrial and RTD partners in the conceptual and practical development of more sustainable solvometallurgical separation processes and new mining chemicals, which are subsequently tested using state-of-the-art lab-scale and mini pilot-scale experimental facilities.

Corporate Presentation

Visit the website of the SOLVOMET Group

Subscribe to SOLVOMET Newsletter