+32 (0) 16 32 12 13
Select Page
<style type="text/css"><!-- [et_pb_line_break_holder] -->.nh_button.closed:after {content:"\33";}<!-- [et_pb_line_break_holder] -->.nh_button.opened:after{content:"\32";}<!-- [et_pb_line_break_holder] --></style><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script type="text/javascript"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> jQuery(document).ready(function() {<!-- [et_pb_line_break_holder] -->// Hide the div<!-- [et_pb_line_break_holder] -->jQuery('#newhere').hide();<!-- [et_pb_line_break_holder] -->jQuery('.nh_button').click(function(e){<!-- [et_pb_line_break_holder] -->e.preventDefault();jQuery("#newhere").slideToggle();<!-- [et_pb_line_break_holder] -->jQuery('.nh_button').toggleClass('opened closed');<!-- [et_pb_line_break_holder] -->});<!-- [et_pb_line_break_holder] -->});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>
Sign up now

Afval bevat waardevolle metalen (Knack)

May 28, 2017

Article appeared in the Flemish News Magazine Knack (25-2-2015), following the RARE³ breakthrough in research concerning the recycling of lamp phosphors. See also Green Chemistry cover/paper by Binnemans/Dupont.

Onze industrie draait voor een deel op zeldzame aarden: metalen die dikwijls maar op een paar plaatsen in de wereld gewonnen worden. Wetenschappers slagen er almaar beter in om zulke kritische metalen te winnen uit oude producten. Recyclage wordt dus een alternatief voor aankoop van moeilijk te krijgen elementen uit vaak moeilijke regio’s als China. David Dupont en Koen Binnemans van het Departement Scheikunde aan de KU Leuven presenteren in het vakblad Green Chemistry een doorbraak in de recyclage van zeldzame aarden uit oude fluorescentielampen en spaarlampen.

Download

Welcome to SOLVOMET ISC

SOLVOMET ISC is KU Leuven’s Industrial Service Centre for Circular Hydrometallurgy. We support mining, metallurgical & recycling companies in the development of more sustainable (circular, low-energy input) hydrometallurgical processes, using state-of-the-art lab & mini-pilot scale experimental facilities.

Corporate Presentation