+32 (0) 16 32 12 13
Sign up now

Stadsmijnbouw is de toekomst

May 28, 2017

Urban mining is the future (in Dutch)

Knack, 10 October 2012

Zeldzame aardmetalen komen terecht in tal van producten, zoals gsm’s, laptops, windturbines en elektrische auto’s. Omdat die grondstoffen steeds schaarser worden, moeten we dringend naar alternatieven zoeken. Een van de mogelijkheden is de recyclage van aardmetalen uit gebruikte toestellen, wat urban mining of stadsmijnbouw wordt genoemd.

Knack_20121010_p80_455363097

Welcome to SOLVOMET

SOLVOMET is KU Leuven’s Centre for Solvometallurgy. SOLVOMET’s mission is to support its industrial and RTD partners in the conceptual and practical development of more sustainable solvometallurgical separation processes and new mining chemicals, which are subsequently tested using state-of-the-art lab-scale and mini pilot-scale experimental facilities.

Corporate Presentation

Visit the website of the SOLVOMET Group

Subscribe to SOLVOMET Newsletter